Τοπικός Πειραματικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Α’ και Β’ Λυκείου

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων και Αιγάλεω, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Γ ‘ Αθήνας Δρ. Μπαμπασίδη Γεώργιο και Δρ Φανίδη Χρήστο  και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, συνδιοργανώνουν τοπικό διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών. Στον διαγωνισμό  μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές/μαθήτριες  Α’ και Β’ Λυκείου (που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2007) των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας, που ανήκουν στην αρμοδιότητα των Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων και Αιγάλεω.

Ο τοπικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω στις 9:00 και θα έχει διάρκεια ως τις 13:30.

    1. Κάθε σχολείο εκπροσωπείται από μια τριμελή ομάδα μαθητών/τριών. Τα σχολεία μπορούν να εκπροσωπηθούν και από 2η ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ορίζει ποια είναι η 1η ομάδα του (κύρια ομάδα). Η 2η ομάδα του σχολείου συμμετέχει εκτός συναγωνισμού στον Τοπικό Διαγωνισμό.
    1. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη δήλωση και να την αποστείλουν με email στο οικείο Ε.Κ.Φ.Ε. μέχρι την Παρασκευή 1-12-2023.
    1. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους. Οι υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων και Αιγάλεω αναλαμβάνουν τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα των διαγωνιζομένων μαθητών/-τριών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
    1. Ο Τοπικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με κοινά θέματα. Αν οι συμμετέχουσες στον Τοπικό Διαγωνισμό κύριες ομάδες είναι μέχρι εννέα, τότε προκρίνεται μία ομάδα     για βράβευση. Αν συμμετέχουν από δέκα έως και δεκαοκτώ κύριες ομάδες προκρίνονται δύο, σε περίπτωση συμμετοχής άνω των 18 κύριων ομάδων προκρίνονται τρεις ομάδες για βράβευση. Σε όλες τις περιπτώσεις δίνεται στις συμμετέχουσες ομάδες έπαινος.
    1. Οι υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων και Αιγάλεω, θα ορίσουν Τοπική Επιστημονική Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε,  για την διεξαγωγή του εν λόγω τοπικού διαγωνισμού.
    1. Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών/τριών θα διαγωνιστεί σε τρία εργαστηριακά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία ή σε συνδυασμό αυτών. Τα θέματα θα είναι στα πρότυπα των υποχρεωτικών εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας Γυμνασίου και Λυκείου που ανακοινώνονται κάθε σχολικό έτος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα όργανα και διατάξεις που θεωρούνται γνωστές/ά και με τις/τα οποίες/α θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι/ες οι μαθητές/τριες, καθορίζονται από την Επιστημονική Επιτροπή του Τοπικού Διαγωνισμού και περιέχονται στο συνημμένο έγγραφο.
    1. Στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων,   του Ε.Κ.Φ.Ε.Αιγάλεω  και της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. (gr) είναι αναρτημένα τα θέματα των Τοπικών, Πανελληνίων και Ευρωπαϊκών Ολυμπιάδων περασμένων ετών.
    1. Επισημαίνεται ότι δεν θα προκύψουν έσοδα για την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. ή για άλλον συνεργαζόμενο φορέα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού και από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και ότι η χρήση των έργων (γραπτές απαντήσεις στα ερωτήματα του διαγωνισμού) θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επίσης ότι θα ζητείται Υπεύθυνη Δήλωση από τον/την ασκούντα/ασκούσα την επιμέλεια του μαθητή ή της μαθήτριας ότι δέχεται να δημοσιευτεί το έργο του μαθητή ή της μαθήτριας σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
    1. Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από συναδέλφους καθηγητές/τριες. Οι συνοδοί είναι στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν   ως επιτηρητές/τριες και βαθμολογητές/τριες.
    1. Επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος. Στην περίπτωση που η προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό πραγματοποιηθεί εντός του ωρολογίου προγράμματος, πρέπει να τεκμηριώνεται η σχετική αναγκαιότητα, καθώς και ότι δεν επιβαρύνεται η διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, αλλά αντίθετα εμπλουτίζεται και διευρύνεται με τρόπο δημιουργικό, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.
 
    • Η μεταφορά των μαθητών/τριών στον χώρο του διαγωνισμού καθώς και η επιστροφή τους γίνεται με ευθύνη των συνοδών τους καθηγητών/τριών ή γονέων-κηδεμόνων. Tα έξοδα μεταφοράς (εισιτήρια μετάβασης-επιστροφής) βαρύνουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
    1. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γεωργόπουλο (υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων), στα τηλέφωνα 2108540029 και 6972313600, στο email mail@ekfe-g-athin.att.sch.gr και στην ιστοσελίδα https://georgochr.sites.sch.gr/ , και στον κ. Φιλιόγλου (υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω), στα τηλέφωνα 2105441533 και 6939239650, στο email  mail@ekfe-aigaleo.att.sch.gr και στην ιστοσελίδα ekfe-aigaleo.att.sch.gr
Επισυνάπτονται
Ι. Δήλωση γονέα-κηδεμόνα
ΙΙ. Δήλωση συμμετοχής σχολικών ομάδων
ΙΙΙ. Όργανα και διατάξεις που θα πρέπει οι μαθήτριες/μαθητές να γνωρίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *