Πανελλήνιος Τελικός Διαγωνισμός EOES Νοτίου Ελλάδος

Τελικός διαγωνισμός EΟΕS 2024 Νοτίου Ελλάδος.

Καλώς ήλθατε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε. ) Αγίων Αναργύρων, στον χώρο του τελικού διαγωνισμού EOES 2024 Νοτίου Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων, που συστεγάζεται στο 2ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, στο τέλος της Πίνδου Δαβάκη.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται και ο τελικός διαγωνισμός Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο βαθμολογικά πρώτες ομάδες, του συνόλου των διαγωνιζομένων, θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2024, που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο, από τις 7 έως τις 14 Απριλίου 2024!

Τελικές οδηγίες για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό:

 Ειδικότερες πληροφορίες για τον τελικό διαγωνισμό του Σαββάτου 27/1/2024 και την τελετή βράβευσης, την Κυριακή 28/1/2024.

Οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, που οι διαγωνιζόμενες/διαγωνιζόμενοι πρέπει να φέρουν μαζί τους στο εξεταστικό κέντρο του ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων, την ημέρα του διαγωνισμού.

Εναλλακτικά μπορείτε να τις αποστείλετε μέχρι και την Πέμπτη 25/1/2024 ,ηλεκτρονικά στο email του ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων:

email: mail@ekfe-g-athin.att.sch.gr

Οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να έχουν μαζί τους:

·         στυλό, μολύβι, ξύστρα, γομολάστιχα, χάρακα(υποδεκάμετρο)
·         κομπιουτεράκι και ρολόι (ως χρονόμετρο).
·         όσες μαθητικές ομάδες διαθέτουν λευκές ποδιές εργαστηρίου παρακαλούμε να τις φέρουν (ή δανειστείτε από το ΕΚΦΕ σας, αν έχετε τη δυνατότητα), χωρίς διακριτικά προέλευσης της ομάδας.
·         ισχυρή σύσταση όλοι/όλες να φορούν προστατευτικές μάσκες, λόγω του συνωστισμού και της έξαρσης των ιώσεων.

Που βρισκόμαστε:

Διεύθυνση ΕΚΦΕ: Πίνδου Δαβάκη 20, 13561, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής

email: mail@ekfe-g-athin.att.sch.gr

Τηλέφωνο σταθ.: 2108540029   κινητό: 6972313600

Προσοχή: το πρώτο σχολείο που συναντάτε στην Πίνδου Δαβάκη είναι το 3ο Γυμν. Αγ.Αναργύρων. Συνεχίστε προς το τέλος της, ερχόμενοι από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, προς το 2ο ΓΕΛ Αγ.Αναργύρων όπου βρίσκεται το ΕΚΦΕ Αγ.Αναργύρων

-Πώς θα έρθετε:

Η Πανελλήνια Ένωση υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), που διοργανώνει τον διαγωνισμό, προσφέρει δωρεάν λεωφορείο, που θα μεταφέρει τους/τις διαγωνιζόμενους/νες και συνοδούς στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων. Τηρείται προτεραιότητα κράτησης θέσεων. Προηγούνται οι ομάδες εκτός Αττικής. Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το ξενοδοχείο Stanley, που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο). Μετά το τέλος του διαγωνισμού, περίπου στις 14:00, οι διαγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν, με το ίδιο λεωφορείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν στο οικείο Ε.Κ.Φ.Ε. που ανήκουν, ότι θα χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο και να δώσουν τον συνολικό αριθμό συνοδών και παιδιών. Οι υπεύθυνοι Ε.Κ.Φ.Ε. θα φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση της οργανωτικής επιτροπής, ώστε να διαμορφωθεί η κατάσταση του αριθμού των επιβατών.

Με αστικό λεωφορείο

 

Στον χάρτη φαίνεται η διαδρομή με αστικό λεωφορείο, προς το Ε.Κ.Φ.Ε. με αφετηρία την Ομόνοια. Πατήστε πάνω στον χάρτη, για να ανοίξει η εφαρμογή, ώστε να βάλετε το δικό σας σημείο αναχώρησης για να δείτε προτεινόμενες διαδρομές.

·         Η προσέλευση όλων, διαρκεί από τις 08:00 έως τις 09:00, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθήτριες/μαθητές εγγράφονται στην γραμματεία που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου.

·         Γίνεται πιστοποίηση με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο των τριών διαγωνιζομένων μελών της κάθε ομάδας, των συνοδών και  επιβεβαίωση των στοιχείων του σχολείου τους. Δηλώνεται τυχόν αναπλήρωση μέλους ομάδας. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει το ένα από τα τρία πιστοποιημένα μέλη της ομάδας, θα διαγωνιστούν τα υπόλοιπα δύο πιστοποιημένα μέλη. Αν προσέλθει μόνο το ένα μέλος η ομάδα αποκλείεται από τον διαγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Δίνεται ο κωδικός της διαγωνιζόμενης ομάδας.

·         Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών από τις/τους διαγωνιζόμενους, για οποιαδήποτε λειτουργία τους (επικοινωνία, φωτογράφιση, χρονομέτρηση κλπ) κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και των διαλειμμάτων.

·         Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή με τις/τους διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και των διαλειμμάτων.

·         Στους κλειστούς χώρους συνιστάται ισχυρά η χρήση μάσκας για προληπτικούς λόγους.

·         Στο ισόγειο λειτουργεί το κυλικείο του σχολείου. Επιπρόσθετα η ΠΑΝΕΚΦΕ προσφέρει ελαφρύ γεύμα (χυμό-σάντουιτς-νερό) στους/στις μαθητές/μαθήτριες στον 1ο όροφο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

·         Οι συνοδοί παραμένουν στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής, για να αναλάβουν ως επιτηρητές – βαθμολογητές (εννοείται όχι των ομάδων τους).

Θα ακολουθήσουμε διαφορετικό πρόγραμμα για συνοδούς και μαθήτριες/μαθητές.

Πρόγραμμα μαθητών

 

08:30-09:00

Προσέλευση-εγγραφή στη γραμματεία

09:00-09:30

«Ενημέρωση μαθητών – συνοδών»

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Ισόγειο)

Χρήστος Δ. Γεωργόπουλος
Υπ. ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων
πρόεδρος Π
ΑΝΕΚΦΕ , πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής
διαγωνισμού
EOES Νοτίου Ελλάδος

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Ισόγειο)

09:30-10:30

1η βάρδια: Βιολογία – Φυσική – Χημεία

(1ος όροφος)

10:30-11:00

Διάλειμμα – Μικρογεύμα

(1ος Όροφος για μαθητές/μαθήτριες)

11:00-12:00

2η βάρδια:  Βιολογία – Φυσική – Χημεία

(1ος  όροφος )

12:00-12:30

Διάλειμμα

 

12:30-13:30

3η βάρδια:  Βιολογία – Φυσική – Χημεία

(1ος όροφος)

13:30

Αποχώρηση

 

Πρόγραμμα καθηγητών-συνοδών

08:30-09:00

Προσέλευση-εγγραφή στη γραμματεία

09:00-09:30

«Ενημέρωση μαθητών – συνοδών»

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Ισόγειο)

Χρήστος Δ. Γεωργόπουλος
Υπ. ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων
πρόεδρος Π
ΑΝΕΚΦΕ , πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής
διαγωνισμού
EOES Νοτίου Ελλάδος

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Ισόγειο)

09:30-10:00

Διάλειμμα

(Ισόγειο)

10:00-11:00

 

«Η φύση, η νομοτέλειά της και εμείς- 1ο μέρος»,

Γιάννης Γάτσιος, τ.υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης.

 

11:00-11:15

Διάλειμμα

(Ισόγειο)

11:15-12:15

 

«Η φύση, η νομοτέλειά της και εμείς- 2ο μέρος»,

Γιάννης Γάτσιος, τ.υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης.

12:15-13:30

Διάλειμμα

 

12:30-13:30

Παρουσίαση των θεμάτων

Μέλη της επιστημονικής επιτροπής

 

Την επόμενη ημέρα 29/1/2023 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή βράβευσης στο αμφιθέατρο του Ευγενιδίου ιδρύματος (συνημμένη πρόσκληση) και ξενάγηση σε θεματικούς χώρους του ιδρύματος.

Για πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να επισκέπτεστε και την ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων:  https://georgochr.sites.sch.gr/?page_id=7583

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Χρήστος Γεωργόπουλος

Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής EOES 2023

Φυσικός MSc

2108540029

6972313600

Υπ. ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων

https://georgochr.sites.sch.gr/

Τελικές Οδηγίες EOES 2024(πατήστε για εκτύπωση των οδηγιών)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Συχνές ερωτήσεις

-Που βρισκόμαστε:

Διεύθυνση ΕΚΦΕ: Πίνδου Δαβάκη 20, 13561, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής

(Προσοχή: το πρώτο σχολείο που θα συναντήσετε στην αρχή της  Πίνδου Δαβάκη είναι το 3ο Γυμνάσιο Αγ.Αναργύρων. Συνεχίστε μέχρι το τέλος του δρόμου προς το 2ο ΓΕλ Αγ.Αναργύρων)

email: mail@ekfe-g-athin.att.sch.gr

Τηλέφωνο σταθ.: 2108540029   κινητό: 6972313600

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

-Πώς θα έρθετε:

Η Πανελλήνια Ένωση υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), που διοργανώνει τον διαγωνισμό, προσφέρει δωρεάν λεωφορείο, που θα μεταφέρει τους διαγωνιζόμενους στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων. Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 από το ξενοδοχείο Stanley, που βρίσκεται στην πλατεία Καραΐσκάκη (Μεταξουργείο). Μετά το τέλος του διαγωνισμού, περίπου στις 14:00, οι διαγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν, με το ίδιο λεωφορείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν στο οικείο Ε.Κ.Φ.Ε. που ανήκουν, ότι θα χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο και να δώσουν τον συνολικό αριθμό συνοδών και παιδιών. Οι υπεύθυνοι Ε.Κ.Φ.Ε. θα φροντίσουν για την ενημέρωση της οργανωτικής επιτροπής, ώστε να διαμορφωθεί η κατάσταση του αριθμού των επιβατών.

Με αστικό λεωφορείο

ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Στον χάρτη φαίνεται η διαδρομή με αστικό λεωφορείο, προς το Ε.Κ.Φ.Ε. με αφετηρία την Ομόνοια. Πατήστε πάνω στον χάρτη, για να ανοίξει η εφαρμογή, ώστε να βάλετε το δικό σας σημείο αναχώρησης για να δείτε προτεινόμενες διαδρομές.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε ή να εκτυπώσετε και τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες κατατόπισης:

EΟΕS 2024 -ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΦΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 –Που θα διαμείνετε:

Υπάρχει μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων κοντά στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων. Όπως σας έχουν ενημερώσει τα οικεία Ε.Κ.Φ.Ε. , η ΠΑΝΕΚΦΕ έχει φροντίσει να υπάρχει ειδική προσφορά από το ξενοδοχείο Stanley για τους συμμετέχοντες (ανοίξτε τον σύνδεσμο του ξενοδοχείου), αρκεί να αναφέρετε ότι προσέρχεστε για τον διαγωνισμό, με το group της ΠΑΝΕΚΦΕ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

-Τι πρέπει να έχουν φέρει μαζί τους οι διαγωνιζόμενοι:

Οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να έχουν μαζί τους την παρακάτω δήλωση συναίνεσης συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον/την γονέα/κηδεμόνα

Δ7_ΕΝΤΥΠΟ_ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ_ΓΟΝΕΩΝdocx

Επίσης θα πρέπει να έχει στυλό, μολύβι, ξύστρα, γομολάστιχα, χάρακα(υποδεκάμετρο) κομπιουτεράκι και ρολόι (ως χρονόμετρο).

Όσες μαθητικές ομάδες διαθέτουν λευκές ποδιές εργαστηρίου παρακαλούνται να τις φέρουν (ή δανειστείτε από το ΕΚΦΕ σας, αν υπάρχει δυνατότητα). Οι ποδιές δεν πρέπει να φέρουν διακριτικά προέλευσης της ομάδας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Πρόγραμμα της ημέρας του διαγωνισμού (Σάββατο 27/1/2023):

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024